Zoeken naar:

Algemeen:

Startpagina

Wie zijn wij

Contact

In de media

Disclaimer

sitemap

Ja, ik wil... een bruiloftsverzekering

door Edwin van der Schoot

AMSTERDAM - Steeds meer landgenoten zijn niet gerust op een goede afloop van hun trouwdag. Verzekeraars, tussenpersonen en feestlocaties melden een flinke toename van de verkoop van annuleringsverzekeringen, die uitkeren bij uitstel, afstel of onderbreking van de bruiloft.

Populair is onder andere een dekking tegen overmatige regenval. Voor uitstel van de huwelijksplechtigheid door regen stellen verzekeraars in de regel de eis dat het KNMI een weeralarm moet afgeven, iets wat het meteorologisch instituut in 2007 vijfmaal moest doen. Andere redenen voor uitstel van het huwelijksfeest zijn overlijden, een ongeval of ziekte van het bruidspaar, hun familie, de getuigen, de ceremoniemeester of problemen met de trouwlocatie. Ook wanneer er onverhoopt een scheur of vlek in het trouwpak komt, cadeaus beschadigd raken of de band niet komt opdagen, keren verzekeraars uit.

Nederlanders die op het laatste moment de benen nemen voor het altaar, hebben pech. Voor zover bekend is er geen enkele verzekeraar die een voortijdige breuk tussen de aanstaande echtelieden vergoedt.

Jaarlijks stappen ruim 85.000 geliefden in het huwelijksbootje, blijkt uit gegevens van het CBS. Kosten van een bruiloft zijn gemiddeld € 9.500 tot € 10.000. De trouwverzekering beleeft een doorbraak in het kielzog van internetsites die optreden als tussenpersoon voor verzekeraars. Daarbij is Bruiloftverzekering.Com de eerste geweest, sinds 2003, en nog steeds de grootste in Nederland op het gebied van de bruiloftverzekering.

Bron: telegraaf vr 16 mei 2008